Väsby konsthall / Arjen alkemiaa

ARJEN ALKEMIAA

”TRANSIT/VÄLITILA – Suomineidon 100-vuotisjuhla kahden kulttuurin välitilassa”

Väsbyn Taidehallilla 18/11–10/12

 

Jaana Partasen Arjen alkemiaa oli esillä Väsbyn taidehallilla Ruotsissa. Valokuvatrilogiassa ihmisen elämänkaaren vaiheet saavat kullan- ja hopeanhohtoisen arvon ja merkityksen.

Kyseessä oli Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvä Transit / Välitila -taidetapahtuma, joka koostui kahdesta taidenäyttelystä. Välitiloja-teema keskittyi taiteen tapaan pohtia elettyä ja koettua. Se kertoi taiteilijoista ja heidän ajatuksistaan. Se kertoi taiteilijoiden elämän juurista; kuka olen, mistä tulen ja millainen päämäärä minulla on? Välitiloja kokosi yhteen taiteilijaryhmän, jonka elämäntarinat kohtaavat yhteisen taidenäyttelyn kautta. Näyttelyn avasi professori Pekka Suutari Itä-Suomen yliopistosta. Ohjelmassa oli myös taiteilijoiden ja artistien esittely sekä Anna Fältin lauluesitys.

Näyttely oli esillä Väsbyn taidehallissa Ruotsissa (Optimusvägen 12B).

 

Näyttelyssä esillä olleet teokset:

Kultainen kaupunki

Uudestaan-videoteos

Kristallikaupunki

Oikea prinsessa – liikkuvat still-kuvat

Oikea prinsessa -mediateos

Oikea prinsessa -dokumentti

LISÄÄ SARJASTA ARJEN ALKEMIAA

Uudestaan-videoteos ja Kultainen kaupunki, Väsbyn Taidehalli, 2017.

Rakentajan tehtävä on suuri ja arvokas

Kristallikaupunki, Väsby Art Hall, 2017.

Transit / Välitila oli taidetapahtuma, joka juhlisti Suomen 100-vuotisjuhlavuotta esittämällä ja tekemällä taidetta ja taiteellista ohjelmaa ihmisten kanssa, joilla on kaksi kulttuuria repussaan ja yhteisenä tekijänä suomalaisuus.

Taidetapahtuman aikana taustoiltaan suomalais- inkeriläiset-karjalaiset, mutta nykyisin Suomessa asuvat taiteilijat, tapasivat heidän ruotsinsuomalaisia kollegojaan yhteisten taidenäyttelyjen ja oheistapahtumien kautta. Näyttelyjen aikana esitettiin lastenteatteri esitys ”Kummat kutsut”, jonka lastenteatteri Uusi Teatteri loi juhlavuotta varten. Anna Fält esiintyi avajaisissa ja piti myös konsertin sekä laulupajan. Kirjailija Maarit Turtiainen piti luennon ruotsinsuomalaisesta kirjallisuudesta ja järjesti luovan kirjoittamisen kirjapajatapahtuman.

Taidenäyttelyt valtasivat taidehallin molemmat näyttelyhuoneet, ruotsinsuomalaisten ja suomalaisten yhteisnäyttely Transit/Välitila kohtasi Jaana Partasen näyttelyn ”Arjen Alkemiaa”. Esillä oli öljyväritöitä, vahataidetta, valokuvaustaidetta, filmitaidetta, grafiikkaa ja installaatioita!

 

Mukana olleet taiteilijat:

Suomesta:

Age-Elisa Riekkinen, Olga Malytcheva, Valeri Nuija ja Jaana Partanen (Oma näyttely)

Ruotsista:

Sinikka Hämäläinen, Salla Vartiainen ja Sarianna Kranz

Artistit ja kirjailija:

Anna Fält, Uusi Teatteri ja Maarit Turtiainen

Tapahtuman koordinoi:

Sarianna Kranz

Oikea prinsessa, liikkuva still-kuva, 2007, digitaalinen tiedosto, ote teoksesta.

Muutos, luopuminen ja uuden löytäminen

Väsbyn taidehalli, 2017.

Ota yhteyttä

Jaana Partaseen

Partanen & Lamusuo Oy