Tikkurilan kirkon taideteokset

Tiilissä sanaa, lasissa symboleja

Taiteilijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo toteuttivat Tikkurilan uuden kirkon taideteokset: kirkon sisätiloista löytyvät risti Usko ja kastepuu Rakkaus, sekä julkisivussa olevat tiilitaideteos Toivo ja lasitaideteos Ikuisuus. Taide suuntautuu paitsi kirkon sisätilaan myös ulos ohikulkijoille.

Ulkopuolelle näkyvän julkisivun taiteessa taiteilijat tuovat kristillistä sanomaa tiilien painokuvioinnilla ja lasien digiprinttauksella

– Tiilitaideteos koostuu kristillisistä elämänviisauksista, jotka opastavat oman itsensä, toisen ihmisen sekä Jumalan kohtaamisessa. Kristillisyyden ytimen muodostavat rakkaus ja anteeksianto, sanoo Jaana Partanen.

Digiprinttauksella toteutetut katutason kirkkosalin lasiteokset ovat kuin modernia lasimaalausta. Kristillisten symbolien, kuten erilaisten ristien, kyyhkysen ja kalan muodot sulautuvat kokonaisuudeksi, josta avautuu paikallisuutta huomioiva visuaalinen merkkien maailma, ja sitä kautta koko kristillisen uskon sanoma.

Havainnekuva © Tikkurilan kirkko -allianssi / OOPEAA

ETUSIVU – UTELIAS ONNELLINEN

Lasitaideteos Ikuisuus.

Ikuisuus-teoksen luonne vaihtelee vuoden- ja vuorokaudenajan sekä valaistuksen mukaan.

Usko.

Kirkkosalin seinällä on 3,5-metrinen kultainen risti "Usko".

Alttarialueen seinälle veistetty yli kolme metriä pitkä ja kaksi metriä leveä risti Usko on viimeistelty lehtikullalla.

Vastapäisellä seinällä oleva kastepuu Rakkaus on koristeltu hopeavärillä, ja pinnoituksen jälkeen yksityiskohtiin lisättiin 24 karaatin kultaa. Puuhun kiinnitettyihin kastehelmiin solmitaan nauhoja, joihin kirjoitetaan kaikkien Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan jäseniksi kastettavien lasten nimet.

Tiilitaideteos Toivo koostuu Raamatun sanoista, jotka muodostavat kristillisiä elämänviisauksia. Tiileissä on yhteensä 101 sanaa Raamatusta. Taideteoksen tavoitteena on, että ohikulkijan katse poimii teoksesta jokaisella kerralla jotain uutta.

Ikuisuus on digiprinttauksella toteutettu katutason kirkkosalin lasiteos. Lasiteokset ovat kuin modernia lasimaalausta, ja ristit, kalat, kyyhkyset ja muu symboliikka muodostavat kokonaisuuden, joka kertoo kristinuskon sanomaa visuaalisin keinoin. Teoksessa haluttiin tuoda kristillistä symboliikkaa kristinuskon alkuajoista tähän päivään, ja ottaa mukaan Tikkurilan, Vantaan seurakuntien historian ja kurkistaa myös tulevaan.

Tiilitaideteos Toivo.

Etuseinän tiiliteoksesta löytyy Raamatun viisauksia.

Rakkaus.

Kastepuu odottaa kirkossa kastettavia lapsia.

Ota yhteyttä

Jaana Partaseen

Partanen & Lamusuo Oy