Tikkurilan kirkon taideteokset

Tiilissä sanaa, lasissa symboleja

 

Tikkurilan uuden rakenteilla olevan kirkon taideteosten toteuttajiksi on valittu taiteilijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo. Tikkurilan kirkon taiteilijoille tulee toteutettavaksi neljä kokonaisuutta: alttarialueen taide, kadulle rajautuvien lasiseinien taide, kirkon katutason tiilimuuraukseen tulevien erikoistiilien painokuviot ja kastepuu. Taide suuntautuu paitsi kirkon sisätilaan myös ulos ohikulkijoille.

Ulkopuolelle näkyvän julkisivun taiteessa taiteilijat tuovat kristillistä sanomaa tiilien painokuvioinnilla ja lasien digiprinttauksella

– Tiilitaideteos koostuu kristillisistä elämänviisauksista, jotka opastavat oman itsensä, toisen ihmisen sekä Jumalan kohtaamisessa. Kristillisyyden ytimen muodostavat rakkaus ja anteeksianto, sanoo Jaana Partanen.

Digiprinttauksella toteutettavat katutason kirkkosalin lasiteokset tulevat olemaan kuin modernia lasimaalausta. Kristillisten symbolien, kuten erilaisten ristien, kyyhkysen ja kalan muodot sulautuvat kokonaisuudeksi, josta avautuu paikallisuutta huomioiva visuaalinen merkkien maailma, ja sitä kautta koko kristillisen uskon sanoma.

Tikkurilan kirkossa alttari, kuten koko kalustus, tulee olemaan siirreltävissä ja muokattavissa käyttötarpeen mukaan. Tämä vaikuttaa taiteenkin suunnitteluun. Kastepuu on käyttötaideteos, jonka avulla huomioidaan vuosittain kastettavat lapset. Alttarialueen taide ja kastepuu tullaan suunnittelemaan ja toteuttamaan vuoden 2020 aikana.

Havainnekuva © Tikkurilan kirkko -allianssi / OOPEAA

ETUSIVU – UTELIAS ONNELLINEN

Ota yhteyttä

Jaana Partaseen

Partanen & Lamusuo Oy