Avatar layer

Avatar layer

2018

Mielen alkemiaa -trilogian viimeinen osa. Lähtökohta Avatar layer -teoskokonaisuuteen on sama kuin aiemmissakin kokonaisuuksissa: Partanen tutustuu tämän hetkisiin alan kärkitutkimuksiin ja ammentaa sieltä aineksia taiteelliseen työhönsä. Katsojan mieleen nostetaan kysymyksiä salaisuuksista, jotka eivät vielä ole auenneet, mutta joita ihmiskunta parhaillaan tutkii.

Mielen alkemiaa -mediateos

mediateoskokonaisuus, kolme osaa, 7 min

”Koostumme hyvin pienistä osista ja ne kaikki vielä liikkuvat koko ajan. On oikeastaan ihme, että olemme tässä – yhtenä kappaleena.”

Sisältämme paljastuvan solutason maailman kiehtovista palasista koottu mediateos kutsuu jakamaan Partasen kokeman oivalluksen kehomme rakennusosien jatkuvasta liikkeestä, sisäisestä tanssista arjen katseilta piilossa.

Uudet kuvantamismenetelmät ovat mahdollistaneet katseen pääsyn myös sellaisille alueille, joita ei ole aikaisemmin voinut nähdä. Mediateoksen rakennusaineena on tieteen kuvasto: konfokaalimikroskooppikuvat soluista, magneettikuvat ihmisaivoista ja valomikroskoopilla näkyviin saadut erilaiset kudosrakenteet. Materiaali on kuvattu tai saatu tutkijoiden arkistoista nimenomaan Mielen alkemiaa -kokonaisuuden käyttöön. Teoksessa on säilytetty kuvien alkuperäinen värimaailma.

Still-kuva Mielen alkemiaa -mediateoksesta, 2011.

Mielen alkemiaa -mediateos, Jyväskylän taidemuseo, 2011. Kuva © Jyväskylän taidemuseo / Saara Kiviluoto.

Avatar layer -äänimatka oli ensimmäistä kertaa esillä Poikilossa Kouvolassa 2018. Ääniteokseen Jaana Partanen haastatteli useita oman alansa huippuosaajia. Kuuntele haastattelut, jotka perehdyttävät mielemme ihmeelliseen maailmaan, siihen kuinka keho parantaa itsensä ja mihin mieltämme tässä prosessissa tarvitaan:

Ota yhteyttä

Jaana Partaseen

Partanen & Lamusuo Oy